corpse_bride.png

Viimein tuli nähtyä Corpse Bride. En ole nauranut ikuisuuksiin yhtä paljon kuin tätä leffaa katsellessa. :D Loistavia pikku-vitsejä, hassuja hahmoja ja sanaleikkejä. Huumori on ehdottomasti tässä leffassa vahvinta nukke-animaation hengästyttävän täydellisyyden jälkeen. Niin, se animaatio… voi elämä, Perdita kuolasi ja katsoi kaikki mahdolliset extrat. Kun kasvan isoksi, haluan tehdä yhtä mielettömän täydellistä stop-motionia. Digi-paska ei pärjää loistavasti tehdylle aidolle animaatiolle ikinä, ei ulkonäössä eikä varsinkaan luontevuudessa ja taiteellisuudessa. (mutta myönnetään, tehosteissa digi on ok.) Muttah, vaikka CB näytti niin hyvältä, sisältö ei yltänyt samalla tasolle. Tarkoituksellisesti(?) ennalta-arvattava juoni oli turhan yksinkertainen. Mutta ehkä tällaiselle leffalla ihan riittävän hyvä, loppupuolta olisi silti voinut venyttää. Musiikki oli ihkua, ja kaikkein ihkuinta on se että säveltäjä Danny Elfman lauloi sen luurangon osan! *fanittaa* Vielä yksi hyvä puoli oli se, että Johnny Depp oli kerrankin siedettävässä muodossa. :)

 

Leffojen ja netin katselu on aiheuttanut sen, että en katso tarpeeksi TV:tä! Huomasin että David Strathairnin leffa Blue Car esitetään Canal plussalla kohta viimeistä kertaa(Torstaina)!! En tajua kuinka se on mennyt tähän asti minulta täysin ohi, en olisi huomannut ollenkaan jos en olisi katsonut "viimeiset esitykset" listaa. Onneksi katsoin, ja tästä lähtien pitää ruveta vahtimaan TV:tä tarkemmin. Se on tosin vähän vaikeaa, kun nyt jo seuraan useampaa sarjaa ja sekin tuottaa ongelmia. Rome-sarjan kohdalla luovutin, koska jäi liian monta jaksoa väliin. Odotan kunnes se ilmestyy neloselle.(pian, please?) Sama Mullan Alla kanssa, useampi jakso jäi väliin ja nyt pitää odottaa tuhat vuotta että viides kausi tulee kolmosellekin. Harmittaa vähän, koska tämä kausi vaikutti erityisen mielenkiintoiselta.

 

Oikeastaan en enää aktiivi-seuraa muita kuin Housea, The Daily Showta ja satunnaisesti Surface sarjaa, joka tosin on aivan perseestä. LOSTin ensimmäisen kauden olen jo nähnyt kokonaan dvd:ltä. On hauska seurata niiden ajatuksia, jotka eivät ole vielä nähneet ko. I kautta. Tietyillä on tiettyjä käsityksiä hahmoista, turhan ennakkoluuloisia sellaisia, ja ne tulevat ainakin hieman säröytymään. Enempää en sano. :) LOST on kyllä upea sarja, uusi Twin Peaks mielestäni. Voisi olla taiteellisesti vähän kunnianhimoisempi, mutta ei TP:kään aina sitä ollut. Tunnelmassa LOST tavoittaa vähän sitä samaa henkeä, mystisyyttä ja jännittävyyttä. Niitä pieniä erikoisuuksia myös, joita tulee toivottavasti enemmän. Sarjan ainoat huonot puoletkin näkyvät yksityiskohdissa: kökkö digi-jääkarhu, Sawyer-Kate-Jack kuvio. Muita en tähän hätään keksi, mutta saatan olla aika sokeutunut LOSTin suhteen. Olen jotenkin rakastunut niihin kaikkiin hahmoihin, tunnen sympatiaa jopa Shannonia kohtaan, ihme kyllä. Hän olisi silti se ainut hahmo, jonka kuolemaa en jäisi suremaan. Hahmoja, jotka eivät missään nimessä saa kuolla sen sijaan ovat kaikki muut, varsinkin: yhteiskuntafilosofin mukaan nimetty John Locke, Hurley, Sawyer, Sun & Jin. Jack on myöskin ihan kiva. Kate Austenista en osaa olla mitään mieltä, yhdessä vaiheessa en pitänyt hänestä ollenkaan. (jokin siinä näyttelijässä ärsytti. Ja tietenkin tuo, että sekä Sawyer että Jack kiinnostuivat hänestä, vähän tehdyllä tehtyä.) Charlie ja Claire ovat söpöjä, Sayidin järkevyys on mukavaa. Eäh, tykkään kaikista. Ärsyttävä tilanne, koska nyt jos joku menee kuolemaan, minä itken. Jos Locke kuolee, vajoan maan alle. Mutta ei hän onneksi kuole, piste.

 

Päivän biisi:

Danny Elfman: Edward Scissorhands Theme